Allah'ın Sopası Yok!!!

Bugün hayatımın en saçma konuşmalarından birini yaptım. Şu an çalışmakta olduğum işimden ayrılmak istediğimi söyledim. Aldığım tepkiler ve duyduğum sözler bir kez daha verdiğim kararın ne kadar da doğru olduğunu gösterdi bana. İnsanların insan gibi çalıştırılmadığı bir firmada çalışmaya daha fazla tahammül edemeyeceğime göre en iyisi yollarımızı ayırmaktı.

Kapitalist dünya diye başlamak istemiyorum ama aklıma gelen küfürleri buraya yazmak ağır olacağından en ince haliyle yazmak istiyorum. 3 kuruşa insanların köle gibi çalıştırıldığı şirketleri, hiyerarşiyi bir alttakini ezebildiği kadar ezmek olarak anlayan bir müdürleri, insanları günde en az 10 saat çalıştırıp asgari ücreti bile vermemek için direnen işverenleri, "işine gelmiyorsa çık git dışarda iş bekleyen zor durumda insan çok" diyen şeytanları, bu güç sahibi insanlara yaranmak için 545542 takla atanları, üniversite mezunu gencecik insanları vasıfsız eleman gibi kullanan bu düzeni Allah'a havale ediyorum. Evet Allah'ın sopası yok bir anda BANGGGG!!! diye vurmuyor bu mahlukatların kafasına ama ben inanıyorum. Herkes yaptıklarının sonucunu iyi ya da kötü alır!...

Not: Beni zorla işte tutmaya çalışmanın gerçekten yarar getireceğini sanan saygı değer!!!! insan!!! Bağlasan durmam dediğim noktaya az kaldı...

Yorumlar

  1. :(
    Hayırlısı olsun hakkında..
    Böyle zalimleri düşündükçe insan ilahi adalete daha çok inanıyor. Bu dünyada cezası yok, zengin zenginliğini arttırırken fakir gitgide fakirleşiyor, dediğin gibi üniversite mezunları vasıfsız eleman gibi çalıştırılıyor.
    Madem böyle olacaktı, niye salak gibi onca sınava çalıştık, onca masraf yapıp okuduk ettik.
    Tüm bunların mantıklı olmasa da ikna edici bir açıklaması olmalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef mantıklı bir açıklaması yok gibi. Öyle kızgınım ki. Önce kendime sonra da karşıma çıkan bu insanlara. Bunca aydır katlandığım için öfkeliyim kendime. İnsanların çalışmak zorunda olduğunu zor durumda olduğunu görüp de 3-5 kuruşun hesabını yapıyorlar, sonra da kendileri zevk içinde yaşıyorlar.
      Resmen ne iş olsa yapmak zorundasın çnk biz sana iş verdik kafasıyla çalışıyorlar ama etme bulma dünyası...

      Sil
  2. Ben 28 yaşındayım ve iş hayatına kendi isteğimden dolayı geç atıldım. 2 sene önceydi arkadaş vesilesi ile bi işe girdim. Şirket yeni açılmıştı 1 aylıktı ben başlamıştım. İlk göz ağrımdı ve oranın da ilk ve tek elemanı bendim. Patronum iki taneydi ortaklı bir şirketti. 6,5 ay çalıştım emek verdim iş hayatını öğreniyordum. Evkızıyken kendi küçük dünyam varken :D bi anda işte buldum kendimi. Patronlarım çok iyiydi bana büyük sabırla fotokopi, faks çekmeyi, fatura kesmeyi ve işimiz olan gözlükle alakalı herşeyi öğretiyorlardı ama birgün patronumun birinin insanlıktan nasibini alamamış kardeşi Marmaristen İzmir'e taşındı ve başıma bela geldi.

    Bildiğin ruh hastası; tavanda örümcek ağı varmış ve süpürmemişim gibi salak saçma bisürü şey 1 hafta dayanabildim. Bigün ben muhalefet olayım die sırf bişi yaptı.Bende önerimi dile getirdim böle yaparsak daha iyi olur die. Sen nasıl bana muhalefet olursun die çıkıştı bende ağzıma geleni saydırdım en sonunda da senin kara kaşına kara gözüne çok meraklı diilim yolda görsem slm vermem ama napcan patronumun kardeşisin dedim ohhh ağzıma sağlık. al çantanı git dedi kovuldum :S birbirimizi dövücektik. Çok tantanalar oldu ssk yapılcaktı bu adi yüzünden o da kaldı işimden oldum :) SGKya şikayet edicem dedim paramı eşşek gibi elden verdiler.

    Gün oldu devran döndü ne oldu biliyo musun?
    geçtiğimiz ay benim o iyi olan patronum benle kavga eden bu salağa(ortağının kardeşi yani) artık dayanamayıp ortaklığını ayırmış ve yeni şirket kurdu. Ve beni yanına aldı tabiki kıskananlar çatlıyor çünkü eski iişyerimle yeni işyerim aynı sokakta :D Allah büyük buna inan :)

    Bu arada kafanı ağrıttım ama yaram depreşti :D bu olayları uzun uzadıya postlar yapmıştım ah ne günlerdi onlar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baş ağrısı ne demek iyi ki paylaşıyorsunuz benimle fikirlerinizi yoksa delircek gibi oluyorum bazen. Ben çıkıcam diyorum adamlar 1 ay daha diyor. delirmeme çok az kaldı. Bu güne kadar hiç bir hakkımız vermedikleri gibi bi de bana hak hukuk diyorlar. Valla az daha zorlarlarsa hakkı da hukuku da göstericem ben onlara.. =) senin adına da öyle sevindim ki.. Oh ne iyi etmişsin. İçinde kalmamış öfken :D

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEREDE KALMIŞTIK VOL. BİLMEM KAÇ....

Aniden Uyanırsın Bazı Geceler...