KIRMIZI

"Aradığı hep “başka” bir şeydi. Ve tüm bulduklarını “başka” zannetti. Çünkü deli gibi ararken, bir zaman sonra neyi aradığının bir hükmü kalmıyor, ararken karşısına çıkanlar, arama eylemini unutturuyordu ona… Oysa “bulmak” her zaman aramakla olmuyordu. Hiç ummadığınız bir anda çıkıveriyordu karşınıza bulmak istediğiniz...."
"Bulmak" aramakla olmuyor her zaman.. Hayat bizlere danışmıyor her konuda. Ne kadar direnirsek o kadar boşa. Bazen güvenip bırakıvermek gerekir kendimizi onun kollarına. Her olay bi sebep için hayatımızdadır ve her sebep bizim için önemli bir sınavdır aslında. Sınavı geçip yola devam etmekse tamamen bize bağlıdır.
İnsanlar da öyledir. Her insan bir amaç uğruna girer hayatımıza. Bazıları kalır bazılarıysa gider. Kalışlar farkedilmez ama bazı gidişler çok çetrefilli ve gürültülü olur. Öyle odaklanırız ki gidişlere öğrendiklerimizi hiçe sayarız. Oysa öğrendiklerimizdir bizi biz yapan ve yine öğrendiklerimizdir o insanın bizdeki yerini ve değerini belirleyen.
Ama asıl konu hayatımızda kalanlardır. Her durumda her dönüşümüzde... Yürürüz, düşeriz, kalkarız, büyürüz, yaralanırız, iyileşiriz...
Hayat bir tesadüf karşılaştırır sizi, ayrılır sonra yollar. Sonra  bi daha karşılaşırsınız.. ı-ıh yine olmaz... ve sonra bir daha... hayat çarpıştırır sizi bi kez daha. Sarılın böyle insanlara. Sevgiliniz, arkadaşınız ya da her ne sıfat verdiyseniz ona. Sevin onları gönül rahatlığıyla... çünkü aranızdaki o gizemli bağ asla kopmayacak...
Aramadan bulduklarınız koca bir armağandır hayattan size...Sımsıkı sarılın onlara...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEREDE KALMIŞTIK VOL. BİLMEM KAÇ....

Aniden Uyanırsın Bazı Geceler...